Jesteśmy ciekawe pod jaką postacią przyrządzacie najczęściej ziemniaki. Czy jecie frytki i w jaki sposób je przyrządzacie?
- ziemniaki
- olej
- sól morska
Przygotowanie:
Ziemniaki myjemy i dokładnie osuszamy. Kroimy na ćwiartki lub mniejsze kawałki. Wrzucamy do rozgrzanego oleju i smażymy na złotawy kolor. Wyciągamy na papierowy ręcznik, aby olej spłynął. Oprószamy solą morską.
ja jestem wielką wielbicielką ziemniaków. najczęściej (pod warunkiem że są w miarę młode) zawijam w sreberko i piekę ze skórką. a dla Lubego wszelkie wariacje z pieczonymi ziemniakami (również ze skórką)- od minimalistycznych - czyli z solą i tymiankiem po piekielnie przyprawione z dodatkiem wielu aromatów;)
OdpowiedzUsuńfrytki raz w roku przy niespodziewanej wizycie znajomych;)