Prosty, szybki sos na bazie majonezu, pietruszki, korniszonów, musztardy i kaparów. To idealne połączenie nadaje się do founde, kanapek, sera. Sos o pięknym jasnym kolorze z zielonymi akcentami, na stole prezentuje się niezwykle dobrze :)
Składniki:
- ½ szklanki majonezu
- 1 szklanka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka musztardy ziarnistej
- 1 łyżka odsączonych kaparów, posiekanych
- 5-6 korniszonów pokrojonych w kostkę
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
Do miski włożyć majonez, wsypać pietruszkę, musztardę, korniszony, kapary i sok z cytryny. Doprawić do smaku. Podać do maczania mięsa po usmażeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz