9 października 2010

CAMEMBERT W CHRUPIĄCEJ SKORUPCE




Ciepły, chrupiący z dodatkiem dżemu porzeczkowego i melona, o słodkawym smaku. Z wierzchu chrupiąca skórka z ciasta francuskiego a w środek płynny, w sam raz do maczaniu bagietką. Można podać na weekendowe śniadanie, albo na kolację. 





Składniki, 1 porcja: 

- 1 camembert naturalny
- ciasto francuskie
- 5 plastrów świeżego melona
- 2-3 łyżeczki dżemu porzeczkowego
- 1 jajko - do posmarowania ciasta
- płatki migdałów - do posypania



Przygotowanie: 

1. Z camemberta ściąć górną skórkę (odłożyć na później), na pozostałą część sera położyć dżem i plastry melona, a na wierzch ściętą wcześniej skórkę. Całość zawinąć w ciasto francuskie. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać płatkami migdałów.

2. Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia, na nim położyć „paczuszkę” i wstawić do piekarnika. Piec w 180° przez 30-35 min, aż ciasto przyrumieni się na złocisty kolor.







2 komentarze:

  1. Zakochałam się w tym to jest takie dobre mmmmm chce jeszcze <3

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham to zrobiłam raz i cały czas chce jeszcze<3<3 jutro znowu robię<3

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...