Ciepły, chrupiący z dodatkiem dżemu porzeczkowego i melona, o słodkawym smaku. Z wierzchu chrupiąca skórka z ciasta francuskiego a w środek płynny, w sam raz do maczaniu bagietką. Można podać na weekendowe śniadanie, albo na kolację.
Składniki, 1 porcja:
- 1 camembert naturalny
- ciasto francuskie
- 5 plastrów świeżego melona
- 2-3 łyżeczki dżemu porzeczkowego
- 1 jajko - do posmarowania ciasta
- płatki migdałów - do posypania
Przygotowanie:
1. Z camemberta ściąć górną skórkę (odłożyć na później), na pozostałą część sera położyć dżem i plastry melona, a na wierzch ściętą wcześniej skórkę. Całość zawinąć w ciasto francuskie. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać płatkami migdałów.
2. Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia, na nim położyć „paczuszkę” i wstawić do piekarnika. Piec w 180° przez 30-35 min, aż ciasto przyrumieni się na złocisty kolor.
Zakochałam się w tym to jest takie dobre mmmmm chce jeszcze <3
OdpowiedzUsuńkocham to zrobiłam raz i cały czas chce jeszcze<3<3 jutro znowu robię<3
OdpowiedzUsuń