15 maja 2012

KUCHNIA I LITERATURA


Miałam przyjemność uczestniczyć w III Bibliotekarskim Festiwalu Kulinarnym "Kuchnia i literatura" zorganizowanym przez Pedagogiczną Bibliotekę Wojewódzką w Zielonej Górze. Impreza była znakomita i smakowita. Panie pełne innwencji twórczej przygotowały dania w nawiązaniu do literatury i tak: Orzechowiec - H. Sienkiewicz użył orzechów do opisania kobiecej urody, to Jagienka z "Krzyżaków" mogła tłuc orzechy pewną częścią ciała, chłodnik litewski - "Pan Tadeusz", bigos z przepisu Neli Rubinstein, powidła borówkowe - "Na jagody" i tak bym mogła wymieniać.... Dania były bardzo smaczne, pięknie udekorowane. Atmosfera znakomita, uczestnicy w dobrych humorach.




Zamieszczamy kilka fotek do obejrzenia :-)











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...