Strony
15 maja 2012
KUCHNIA I LITERATURA
Miałam przyjemność uczestniczyć w III Bibliotekarskim Festiwalu Kulinarnym "Kuchnia i literatura" zorganizowanym przez Pedagogiczną Bibliotekę Wojewódzką w Zielonej Górze. Impreza była znakomita i smakowita. Panie pełne innwencji twórczej przygotowały dania w nawiązaniu do literatury i tak: Orzechowiec - H. Sienkiewicz użył orzechów do opisania kobiecej urody, to Jagienka z "Krzyżaków" mogła tłuc orzechy pewną częścią ciała, chłodnik litewski - "Pan Tadeusz", bigos z przepisu Neli Rubinstein, powidła borówkowe - "Na jagody" i tak bym mogła wymieniać.... Dania były bardzo smaczne, pięknie udekorowane. Atmosfera znakomita, uczestnicy w dobrych humorach.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz