13 marca 2011

CHILI CON QUESO


Chipsy kukurydziane z paprykowo pomidorowym dipem, pychotka, na babski wieczór idealne. Proste i szybkie. Podsmażenie papryczki cebuli i pomidorów, potem dodanie serka homogenizowanego. Zajmuje mało czasu do przygotowania, a do filmu, chrupiące ze smaczkiem papryki i kawałkami pomidorów idealne. 









Składniki: 


- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 mała zielona papryczka
- ½ małej cebuli
- 1 mała czerwona papryczka
- 2 ząbki czosnku
- 200 g pomidorów z puszki
-250 g serka homogenizowanego



Przygotowanie: 

1. Cebulę obrać i drobno poszatkować. Papryczki oczyścić z szypułek i drobno posiekać. Pomidory drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć cebulę, papryczki i zmiażdżony czosnek. Całość mieszać do momentu aż cebula się zeszkli. Dodać pomidory, podgrzewać jeszcze 2 minuty.

2. Dodać serek homogenizowany i dokładnie wymieszać.

3. Podawać na ciepło z chipsami kukurydzianymi.










2 komentarze:

  1. oooo, od dawna szukam jakiegos szalowego przepisu na dip, zeby w koncu przestac wpieprzac chemiczny mix z biedronki ^^ musze koniecznie wyprobowac ! ;) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmmm rewelacyjne zdjęcia, aż ochoty nabrałam! :)))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...