Chipsy kukurydziane z paprykowo pomidorowym dipem, pychotka, na babski wieczór idealne. Proste i szybkie. Podsmażenie papryczki cebuli i pomidorów, potem dodanie serka homogenizowanego. Zajmuje mało czasu do przygotowania, a do filmu, chrupiące ze smaczkiem papryki i kawałkami pomidorów idealne.
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 mała zielona papryczka
- ½ małej cebuli
- 1 mała czerwona papryczka
- 2 ząbki czosnku
- 200 g pomidorów z puszki
-250 g serka homogenizowanego
Przygotowanie:
1. Cebulę obrać i drobno poszatkować. Papryczki oczyścić z szypułek i drobno posiekać. Pomidory drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć cebulę, papryczki i zmiażdżony czosnek. Całość mieszać do momentu aż cebula się zeszkli. Dodać pomidory, podgrzewać jeszcze 2 minuty.
2. Dodać serek homogenizowany i dokładnie wymieszać.
3. Podawać na ciepło z chipsami kukurydzianymi.
oooo, od dawna szukam jakiegos szalowego przepisu na dip, zeby w koncu przestac wpieprzac chemiczny mix z biedronki ^^ musze koniecznie wyprobowac ! ;) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMmmm rewelacyjne zdjęcia, aż ochoty nabrałam! :)))
OdpowiedzUsuń