15 października 2010

PASTA Z TWAROGIEM I KORNISZONAMI






Prosta i szybka propozycja na śniadanie, bądź kolację. Tym razem w roli głównej twaróg, półtłusty, taki miałyśmy w lodówce :) możecie użyć też lekkiego bądź tłustego. Proporcje które podałyśmy, również możecie zmienić, jeżeli lubicie kapary, dajcie ich więc, a jeśli nie lubicie np. pietruszki możecie dać jej mniej, lub zastąpić szczypiorkiem.
Gdy pasta nie zostanie zjedzona w całości, przykryjcie miseczkę folią spożywczą i wstawcie do lodówki, w której może postać do 2-3 dni. 






Składniki: 



- 220 g twarogu
- 3-4 korniszony (ilość zależy od wielkości)
- ½ pęczka pietruszka
- 1-2 łyżeczki posiekanych kaparów
- 2 łyżeczki musztarda
- sól i pieprz do smaku
- 3-4 łyżki śmietany



Przygotowanie: 

1. Korniszony pokroić w niewielką kostkę. Pietruszkę posiekać.

2. W miseczce, rozgnieść widelcem twaróg. Do twarogu dodać pokrojone korniszony, pietruszkę, musztardę, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszać i podawać z chrupiącym pieczywem.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...