31 października 2010

MROŻONA DYNIA




Najlepszym sposobem na przechowanie dyni, jest po prostu jej zamrożenie. Zamrożona dynia, daje nam możliwość cieszenia się jej wspaniałym smakiem i różnorodnością potraw z jej wykorzystaniem, przez cały rok. Pokrojoną w kostkę dynie, rozkładamy na talerzu, wkładamy do zamrażalnika i dopiero lekko zamrożoną, przekładamy do woreczków.




Nasz gotowy szablon do mrożonek, drukujemy na papierze samoprzylepnym, naklejamy na każdym woreczku. Zaznaczamy w którym dniu i miesiącu zamrażamy i... gotowe :)


Jeżeli spodobają się Wam etykiety, 
to zanim zostaną umieszczone do druku na stronie, 
chętnie prześlemy zainteresowanym na meila :)
Meile wysyłajcie pod adres: codzisjemymamo@gmail.com







4 komentarze:

  1. wspaniały pomysł, by móc zimą ją odkopac i raczyc się jej jesiennym smakiem.
    i rewelacyjne te etykietki!

    OdpowiedzUsuń
  2. fajne etykietki i bardzo przydatne na wszelkie mrozonki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. o tak to prawda, że zimą doceniamy mrożonki. a etykiety zdały już nasz egzamin i również mogą się Wam przydać :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tez musze zmrozictroche dyni dla malego. Bardzo fajny blog. Pozdrawiam @di* szelmostwa lisa

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...