Do fondue musi być naprawdę świeże i ładne mięso, które podajemy na stół surowe, pokrojone w kostkę. Proponujemy do niego dwa sosy o smaku majonezowym. Jeden z dodatkiem korniszonów, sporej ilości pietruszki, musztardy i kaparów. Idealne połączenie. Mamy nadzieję, że będzie Wam smakował, tak jak nam :) Drugi sos niezwykle łatwy i prosty to połączenie majonezu z ketchupem. Powstaje sos, o pięknym różowym kolorze.
Fondue jemy przeważnie na kolację. Łatwe, w miarę szybkie danie, a jednak inne od typowych np. kanapek :) Mięsa mogą być różne, u nas najczęściej gości wołowina, jak również piersi z kurczaka i wieprzowina, oczywiście pokrojone w kostkę. Polecamy !!!
Fondue jemy przeważnie na kolację. Łatwe, w miarę szybkie danie, a jednak inne od typowych np. kanapek :) Mięsa mogą być różne, u nas najczęściej gości wołowina, jak również piersi z kurczaka i wieprzowina, oczywiście pokrojone w kostkę. Polecamy !!!
- ½ kg mięsa bez kości np. polędwicy wołowej lub wieprzowej
- 1-2 szklanki oleju arachidowego (ilość zależna od wielkości garnka)
Przygotowanie:
- Mięso pokroić w kostkę 2 cm.
- Do garnka na fondue wlać olej.
- Podać mięso w miseczce razem z widelcami do founde.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz