5 października 2012

KRÓLIK I PAPIER SAGA


Dziś wypróbowałam papieru Saga w trochę innej niż zwykle postaci.

Papier Saga pojawiał się już na naszym blogu i to nie raz. Niektórzy zapewne poznali jego wszechstronne wykorzystanie w kuchni. Dla tych jednak co nie słyszeli o papierze Saga odsyłam TUTAJ.

Jakiś czas temu zaczęła się nasza papierowa przygoda, która trwa do dziś :-)








Pojawiły się w naszej kuchni potrawy gotowane, smażone, pieczone, grillowane i podawane w papierze Saga.

Dzięki temu, że nie ma on ograniczeń, postanowiłam wykorzystać go w kuchennej zabawie z dziećmi. Stworzyłam serię origami, gdzie razem z dzieckiem tworzymy „naczynia” w których zjemy potrawy przez nas przygotowane.

Papier składa się łatwo, raz złożony już tak pozostaje. Podczas pieczenia nie rozchodzi się, a podana potrawa wygląda jeszcze ciekawiej i atrakcyjniej dla dziecka.

Pierwsza propozycja z serii to Królik i jego przysmaki :-)

Do Królika wykorzystałam przepis ze strony Saga, odrobinę go zmieniając.


Smacznego!
aga













10 komentarzy:

  1. Nigdy dotąd nie spotkałam się z tym papierem. Interesujące...

    OdpowiedzUsuń
  2. Pierwszy raz widzę kulinarne origami :)) cudne! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Spotkalam sie z tego typu "papierowymi zapiekankami" ale zazwyczaj byly one w formie pospolitych gniazd, a tu prosze! Najprawdziwszy krolik!:) Co za cudowny pomysl! I na pewno jest to tez swietny sposob na przemycenie dzieciom nie zawsze lubianych warzyw;)

    OdpowiedzUsuń
  4. super!

    przy okazji zapraszam do mojej pierwszej akcji :)
    Więcej na blogu
    zielonakuchnia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. wow, rewelacja, wspaniały pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale super pomysł! Myślę, że takim pomysłem zachęciłabyś nie jednego niejadka do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Marcin Budynek na warsztatach zawsze chwali ten papier, ja sama coraz częściej po niego sięgam. A u was jak zawsze piękne zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  8. Wow! ale to cudnie wygląda. Przyznam, że nie słyszałam o papierze saga. Poczytam, popatrzę i może wypróbuje!
    dzięki i pozdrawiam ciepło:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Dziękujemy wszystkim za komentarze :-) I tak jest to najlepszy sposób aby przemycić coś ciekawego niejadkom :-) pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...