Idealna na piknik. Zjedzą ja chętnie młodsi jak i starsi domownicy :-)
Pasuje do mięs, jak i podana z dipami. Pokrojona po upieczeniu na kawalki, nadaje się do położenia na kanapki.
Smacznego!
Składniki:
- pęczek młodej marchewki
- oliwa z oliwek
- sól morska
- świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
1. Marchewkę umyć i przeciąć wzdłuż na pół lub na 4 części, zależy od wielkości marchewki.
2. Skropić oliwą i wysmarować nią każdą część marchewki. Oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C na 15-20 minut.
3. Podawać do mięs lub jako przekąska.
he he już wiem co zrobię z moim pęczkiem marchewki w dniu jutrzejszym! mniam :)
OdpowiedzUsuńSmacznego Wiewióro :-)
Usuńupieczone i pożarte! pycha!
UsuńFajna przekąska:)
OdpowiedzUsuńFajna, zdrowa i smaczna. pozdrawiamy :-)
UsuńKoniecznie muszę się rozejrzeć za młodą marchewką. Piękne zdjęcia;)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować, póki jeszcze jest dostępna młoda marchew. pozdrawiamy :-)
UsuńŚwietnie ta marchewka wygląda!Aż bym zjadła!
OdpowiedzUsuńWspaniałe!!! Kocham prostotę na talerzu!
OdpowiedzUsuńpięknie wygląda, cóż więcej powiedzieć... Pycha :)
OdpowiedzUsuńTakie proste i takie pyszne :D
OdpowiedzUsuńkyrie 5 spongebob
OdpowiedzUsuńyeezys
yeezy
jordan shoes
off white jordan 1
supreme shirts
jordan 1 off white
kyrie 5 spongebob
supreme hoodie
golden goose
goyard outlet
OdpowiedzUsuńkd13
birkin bag
kd shoes
bape
golden goose sale
yeezy gap
OFF-White
kyrie shoes
bape hoodie