6 kwietnia 2012

ZIELONY MAJONEZ


Prosty, szybki i pięknie wyglądający majonez, będzie się pięknie prezentować na wielkanocnym stole.
Jajka polane ziołowym majonezem smakują obłędnie.
Majonez można wykorzystać również do polania wędlin lub pasztetów.




Składniki:
- pęczek pietruszki
- 50g świeżego szpinaku
- 10 -15 listków bazylii
- pęczek szczypiorku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 5-6 łyżek majonezu


Przygotowanie:
1. Listki pietruszki, szpinak, bazylię i szczypiorek włożyć do miksera i wraz z oliwą z oliwek zmiksować.

2. Gdy zioła zostaną zmiksowaną na gładką papkę dodać majonez i jeszcze kilka minut miksować.

3. Zielony majonez przełożyć do miseczki i szczelnie zamknięty mozna przechowywać przez 4-5 dni.


2 komentarze:

  1. idealny do jajeczek, pewnie taki majonez niesamowicie pachnie:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...