Jajka polane ziołowym majonezem smakują obłędnie.
Majonez można wykorzystać również do polania wędlin lub pasztetów.
Składniki:
- pęczek pietruszki
- 50g świeżego szpinaku
- 10 -15 listków bazylii
- pęczek szczypiorku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 5-6 łyżek majonezu
Przygotowanie:
1. Listki pietruszki, szpinak, bazylię i szczypiorek włożyć do miksera i wraz z oliwą z oliwek zmiksować.
2. Gdy zioła zostaną zmiksowaną na gładką papkę dodać majonez i jeszcze kilka minut miksować.
3. Zielony majonez przełożyć do miseczki i szczelnie zamknięty mozna przechowywać przez 4-5 dni.
Super wiosenny majonezik.
OdpowiedzUsuńidealny do jajeczek, pewnie taki majonez niesamowicie pachnie:)
OdpowiedzUsuń