25 kwietnia 2011

ŚNIADANIE I JAJKO NA MIĘKKO CZY NA PÓŁTWARDO?


O tym, że śniadanie jest pierwszym i niezwykle ważnym posiłkiem w ciągu dnia, pisałyśmy już wcześniej.
Zapewne nie raz robiliście na śniadanie jajko na miękko.

Ciekawe jesteśmy czy macie swoje sposoby na ugotowanie idealnego jajka na miękko.

Czy za każdym razem wychodzi Wam?
Czy gotując jedno a kilka dodajecie minuty?
Wolicie na miękko czy na półtwardo?

Podzielcie się z nami waszymi sposobami. 










Składniki: 
- jajka
- pomidorki
- pieczywo
- masło
- sól


Przygotowanie: 
1. Zagotuj wodę w garnuszku. Do wrzącej wody wsyp szczyptę soli. Zmniejsz ogień, tak aby woda przestała wrzeć. Włóż delikatnie jajko, zwiększ ponownie ogień. Gotuj 3-4 minuty.

Jeśli nie lubisz na miękko gotuj 2 minuty dłużej.


* Dodatki mogą być różne pieczywo z masłem, sałata wymieszana z pomidorkami i oliwą, plastry pieczonych buraków, ogórek itp.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...