15 kwietnia 2011

CROISSANTY Z ŁOSOSIEM I TWAROGIEM


Pyszna propozycja na świąteczne i weekendowe śniadania. Delikatny i kruchy croissant, krople cytryny, twaróg i szczypiorek. To połączenie godne polecenia.

Nasz łosoś został uwędzony na zimno domowym sposobem do którego namawiamy. Można również wykorzystać gotowego wędzonego łososia. Jednak naszym zdaniem domowy smakuje dużo lepiej :-)

Użyłyśmy twarogu półtłustego, można go zastąpić ziołowym serkiem.

Smacznego! 









Składniki na 4 osoby

Składniki: 

- 200 g plastry wędzonego łososia
- 4 croissanty
- 100 g masło
- 200 g twarogu półtłustego
- szczypiorek do posypania
- ½ cytryny


Przygotowanie: 

Croissanty kroimy na pół. Obie części smarujemy masłem. Nakładamy plastry twarogu i łososia skropionego świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, posypujemy szczypiorkiem. Przykrywamy górną częścią croissanta. Podajemy np. na sałacie.












9 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...