11 marca 2011

TOSTY FRANCUSKIE Z BOCZKIEM, SEREM I ROSZPONKĄ


Tosty francuskie na ostro, były opisane już w naszych przepisach nie tak dawno.
Tym razem propozycja tostów na ostro, chociaż czy tak bardzo na ostro?
Z dodatkiem boczku, sera żółtego i pięknej zielonej roszponki.
Przeważnie używamy chleba tostowego ale pojawia się również chleb pszenny, żytni lub chleb z dodatkiem nasion. Możecie użyć sera żółtego, jaki Wam odpowiada jak również wędzonego.
Na złocistych i jeszcze ciepłych tostach, układamy plaster sera. Następnie plastry chrupiącego boczku, a na wierzch wspaniała roszponka. My nakładamy jej naprawdę sporo.
Całość wygląda tak wiosennie i letnio :) 

Doskonałe na weekendowe śniadanie!
Smacznego!








Składniki: 


- kromki białego chleba tostowego
- 3 jajka
- 4 łyżki mleka
- szczypta soli
- masło lub oliwa z oliwek do smażenia


na wierzch: 
- plastry żółtego sera
- plastry podsmażonego boczku
- sałata roszponka



Przygotowanie: 

1. Jajka wbić do głębokiego talerza i rozbełtać widelcem razem z dodanym mlekiem i szczyptą soli.

2. Kromki pieczywa maczać w przygotowanych jajkach i kłaść na rozgrzany olej.

3. Smażyć na rumiano z obu stron.

4. Podawać ciepłe z dodatkami.










7 komentarzy:

  1. lubię takie kolorowe wiosnenne śniadanka :D
    miłego dnia! z takim śniadaniem być musi :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Za chlebem tostowym ogolnie nie przepadam - gabczaste toto, w smaku nijakie, ale na tosty francuskie nadaje sie jak znalazl. Swietne zdjecia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste i smaczne, a do tego piękne zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń
  4. cudowne sa Wasze śniadania.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności. Uwielbiam takie tosty.

    OdpowiedzUsuń
  6. ale mniammmm śniadanko!!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...