„ Grecka bogini miłości Afrodyta, gdy chciała swoje romanse uczynić bardziej ekscytującymi, sięgała po potrawy ze stworzeń zamieszkujących morskie głębiny. Siły do miłosnych igraszek zyskiwała zaś – podobnie jak inni mieszkańcy Olimpu – delektując się ambrozją – potrawą z kaszy jaglanej i miodu. To właśnie od imienia bogini potrawy zaostrzające apetyt na seks nazwano afrodyzjakami.”
Bardzo lubimy krewetki, dlatego często goszczą na naszym stole. Owinięte cieniutkim plastrem boczku, który po usmażeniu jest chrupiący. Nadaje krewetkom dodatkowego smaku.
Proponujemy aby gotowe krewetki posypać natką pietruszki, która idealnie nadaje się do tego dania.
Przed zjedzeniem każdą krewetkę maczamy w ostrym sosie. Bardzo szybko znikają z talerza...
Bardzo lubimy krewetki, dlatego często goszczą na naszym stole. Owinięte cieniutkim plastrem boczku, który po usmażeniu jest chrupiący. Nadaje krewetkom dodatkowego smaku.
Proponujemy aby gotowe krewetki posypać natką pietruszki, która idealnie nadaje się do tego dania.
Przed zjedzeniem każdą krewetkę maczamy w ostrym sosie. Bardzo szybko znikają z talerza...
- 20 mrożonych krewetek średnich
- 20 cienkich plasterków wędzonego boczku
- sproszkowana ostra papryka
- cytryna
- sól morska
Sos:
- keczup
- chrzan
- tabasco
- sól
- sok z cytryny
Przygotowanie:
- chrzan
- tabasco
- sól
- sok z cytryny
Przygotowanie:
1. Krewetki rozmrozić w zimnej wodzie. Bardzo dokładnie osuszyć.
2. Na osuszone krewetki nawijać plastry boczku i spinać wykałaczką. Można również zwinąć ciasno boczek w rulon i włożyć go w rogalikowe wgłębienie krewetki.
3. Gotowe krewetki skropić świeżym sokiem z cytryny, oprószyć papryką. Piec po 3 minuty z każdej strony, w trakcie smażenia posypać solą morską.
Sos:
1. Wszystkie składniki wymieszać. Podawać do krewetek.
Wygląda to ciekawie. Nie jadłam dotąd krewetek w boczku, ale wyglądają apetycznie.
OdpowiedzUsuńboczek jest pyszny :)..
OdpowiedzUsuńw takiej wersji chętnie bym się przekonała do krewetek.
OdpowiedzUsuńuwielbiam krewetki, taką wersję na pewno przetestuję
OdpowiedzUsuńtez bym takich pojadla:) bardzo apetyczne zdjecia:)
OdpowiedzUsuńboczek jest. krewetki jeszcze nie.. ale będą:)Podsumowując: to coś dla mnie;)
OdpowiedzUsuńciekawa jestem, jak smakują takie krewetki w boczkowym potrzasku ;]
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawe
OdpowiedzUsuńAg Pe
OdpowiedzUsuńwyglądają i są apetyczne :)
Szana
o tak, dla nas również :)
asieja
o tak z pewnością, niejedna osoba, pod tą postacią się przekonała :)
Kaś
Super!!
aga
chyba nic nie stoi na przeszkodzie :)
Izka
w takim razie życzymy smacznego :)
Karmel-itka.
yhm krewetki w chrupiącym boczku, posypa pietruszką, smażonym boczkiem i maczane w sosie... niebo w gębie :)
chantel
dziękujemy!!
interesujące. a smażyć je trzeba w głębokim czy niezbyt tłuszczu?
OdpowiedzUsuńSamażyłyśmy na patelni, w niezbyt dużej ilości oliwy z oliwek. Można również upiec na grilu, smarując go wcześniej oliwą :)
OdpowiedzUsuńmoncler
OdpowiedzUsuńyeezy 700
kd 13
yeezy
longchamp bags
yeezy boost 350 v2
golden goose
yeezy boost 380
yeezy shoes