Ciasto:
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 225 ml mleka
- 50 gr stopionego masła
Wszystko razem ubijamy w misce.
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 225 ml mleka
- 50 gr stopionego masła
Wszystko razem ubijamy w misce.
Dodajemy:
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g brązowego cukru
Całość mieszamy i dodajemy świąteczne dodatki:
- imbir
- miód
- przyprawa korzenna do ciasteczek lub przyprawa piernikowa
- żurawina
Delikatnie mieszamy i wykładamy do gotowych papierowych foremek (lub sami przygotowujemy).
Wkładamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika i pieczemy przez ok 20 minut.
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g brązowego cukru
Całość mieszamy i dodajemy świąteczne dodatki:
- imbir
- miód
- przyprawa korzenna do ciasteczek lub przyprawa piernikowa
- żurawina
Delikatnie mieszamy i wykładamy do gotowych papierowych foremek (lub sami przygotowujemy).
Wkładamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika i pieczemy przez ok 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz