Wspólnie z firmą Tetra Pak przygotowaliśmy dla Was KONKURS, który polega na przesłaniu przepisu na potrawę bez konserwantów. Do przygotowania dania musicie użyć przynajmniej jednego produktu dostępnego w opakowaniach Tetra Pak.
1. Przygotujcie przepis z wykorzystaniem co najmniej jednego produktu w opakowaniu kartonowym Tetra Pak.
2. Każdy uczestnik może przesłać tylko jeden przepis.
3. W terminie do 30 listopada 2012 r. prześlijcie swój przepis na adres e-mail : konkurstetrapak@meckreacja.pl w temacie wiadomości e-mail koniecznie wpiszcie nazwę „CO DZIŚ JEMY MAMO”
4. Przed przystąpieniem do konkursu, koniecznie przeczytajcie regulamin konkursu.
Wyłonienie zwycięzców :
Po zakończeniu konkursu zostaną wyłonieni 3 autorzy oryginalnych przepisów, którzy najlepiej oddadzą ideę kampanii Karton zamiast konserwantów. Zwycięzcy otrzymają nagrody ufundowane przez firmę Tetra Pak (szczegóły w regulaminie).
Życzymy powodzenia !
4. Przed przystąpieniem do konkursu, koniecznie przeczytajcie regulamin konkursu.
Wyłonienie zwycięzców :
Po zakończeniu konkursu zostaną wyłonieni 3 autorzy oryginalnych przepisów, którzy najlepiej oddadzą ideę kampanii Karton zamiast konserwantów. Zwycięzcy otrzymają nagrody ufundowane przez firmę Tetra Pak (szczegóły w regulaminie).
Życzymy powodzenia !
Z otrzymanych w paczce produktów przygotowałyśmy argentyńskie empanadas. Za każdym razem kiedy je przyrządzamy smakują inaczej i znikają bardzo szybko.
Tym razem przygotowałyśmy je jeszcze inaczej, dusząc mięso w sokach otrzymanych od firmy Tetra Pak. Farsz nabrał lekko słodkiego posmaku a dodatek mielonej kolendry i wędzonej papryki pozwolił na otrzymanie wyjątkowych empanadas :-)
Smacznego!
EMPANADAS
Składniki:
farsz:
- 250 g mielonego mięsa
wołowo-wieprzowego
- 1 cebula
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 szklanka soku złote jabłka
(Hortex)
- 1 szklanka soku karotka - marchew,
jabłko, banan (Fortuna)
- ½ łyżeczki mielonej kolendry
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- ½ łyżeczki soli
- ½ opakowania kartonowego kukurydzy
(Kwidzyn)
- 1/3 opakowania kartonowego groszku
(Kwidzyn)
ciasto:
250 g mąki pszennej
120 g masła
1 łyżeczka soli
woda
Przygotowanie:
2. Ciasto: wszystkie składniki szybko
zagnieść, dodać zimnej wody tyle aby miało odpowiednią
konsystencję. Rozwałkować do grubości ½ cm, wyciąć krążki.
Łyżeczką nakładać farsz i zlepiać jak pierogi. Piec w
piekarniku nagrzanym do 200C aż się lekko przyrumienią. Można
również smażyć na smalcu.
Wczoraj robiłam i to bardzo podobne. Pyszności;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
a ja nie robiłam ale ciągle się przymierzam :)
OdpowiedzUsuńpewnie te pierożki są uzależniające.... trzeba się zastanowić, czy jest się pewnym je wykonać ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Bardzo apetycznie wyglądają, i te zdjęcia... Moje poczucie estetyki jest niezmiernie zadowolone za każdym razem, kiedy tu zaglądam :)
OdpowiedzUsuńpysznie, pysznie, pysznie!
OdpowiedzUsuńW konkursie się nie udało ale próbujemy jutro te pyszności:)!!
OdpowiedzUsuńhermes
OdpowiedzUsuńsupreme clothing
bape hoodie
yeezy boost 350
goyard bag